• Net zoals een boom
    met zijn wortels stevig in de grond staat,
    zo moeten jullie stevig in Hem geworteld staan.

Kolossenzen 2 vers 7
  • Wees niet bang, want Ik ben met je.
    Kijk niet angstig rond, want Ik ben je God.
    Ik maak je sterk. Ik help je.
    Ik houd je stevig vast en Ik kom voor je op.

Jesaja 41 vers 10
  • Weten jullie het dan niet?
    Hebben jullie het dan niet gehoord?
    De Heer is de Maker van de hele aarde.
    Hij is een eeuwige God.
    Hij wordt niet moe en raakt niet uitgeput.

Jesaja 40 vers 27
  • Begrijp jij hoe de wolken zijn opgehangen?
    Begrijp jij iets van de wonderlijke dingen
    die de volmaakt wijze God doet?

Job 37 vers 16
  • Niemand is zo heilig als de Heer.
    Geen enkele god is als U.

1 Samuel 2 vers 2
  • Want Ik weet wat mijn plannen voor jullie zijn,
    zegt de Heer.
    Ik heb mooie plannen voor jullie.
    Plannen vol vrede, niet vol ellende.
    Want Ik heb een hoopvolle toekomst voor jullie.

Jeremia 29 vers 11

Doelgroepbijbels

Stichting BasisBijbel wil meewerken aan het uitgeven van zogenoemde 'doelgroepbijbels:' bijbeltjes die speciaal worden uitgegeven voor een bepaalde doelgroep. Ook al wordt de BasisBijbel uitgegeven door de ZakBijbelBond, stichting BasisBijbel blijft eigenaar van de tekst. Wie een doelgroepbijbel wil laten maken, kan met ons contact opnemen om een en ander te overleggen. Voor dergelijke bijbeltjes wordt het Nieuwe Testament kosteloos ter beschikking gesteld aan de ZakBijbelBond (of eventueel Bible for the Nations) die de boekjes zal produceren.

In 2014 hebben we bijvoorbeeld in samenwerking met Bible for the Nations een “BikerBijbel” gemaakt. Dit was de eerste doelgroepbijbel die in samenwerking met stichting BasisBijbel is uitgegeven (toen nog stichting BasicBijbel). Kijk voor meer informatie over de BikerBijbel in onze webwinkel. Voorjaar 2015 is voor stichting Trucker Church bij Bible for the Nations ook een TruckerBijbel uitgegeven en voor stichting Reck een MetalBijbel, beide met het Nieuwe Testament van de BasisBijbel.

Er zijn twee soorten doelgroepbijbels mogelijk. Er is een doelgroepbijbel te maken met met het NT, doelgroep-kaft en een kleurenkatern met getuigenissen en foto's uit de doelgroep, maar er is ook een eenvoudiger versie mogelijk: het NT met alleen een eigen kaft. Deze laatste mogelijkheid is heel geschikt voor mensen die een bijbel willen voor bijvoorbeeld hun eigen hotel, bedrijf, verpleeginstelling, school, kerk, woonplaats, enz.

Hieronder een lijstje om ideeën op te doen, maar er is natuurlijk nog veel meer mogelijk:
  • Bikerbijbel
  • Jezusbijbel
  • Straatbijbel
  • Metalbijbel
  • Truckerbijbel
  • Voetbalbijbel
  • Trouwbijbel
  • Survivalbijbel
  • Studentenbijbel
  • Extreme Sports bijbel
  • Politiebijbel